Dit is de nieuwe Alpina B3 Bi-Turbo Touring!

Dit is de nieuwe Alpina B3 Bi-Turbo Touring!

Dat BMW geen Touring-variant van de M3 gaat bouwen wisten we al. Gelukkig bestaat Alpina, die doet wat BMW zelf niet maakt. Dit is de nieuwste wagen van Alpina met een vermogen dat lekker op het niveau van de M-modellen ligt.

En dat in een comfortabele familiewagen, want volgens Alpina moet een auto niet alleen snel zijn, maar ook zeker comfortabel. De Alpina B3 beschikt over een 3 liter zes-in-lijn, die – zoals de naam al zegt – over twee turbo’s beschikt. Deze motor levert een vermogen van een dikke 462 PK en 700 Nm! Daar kan menig stationwagon een puntje aan zuigen.

Het vermogen gaat via een achttraps automaat naar alle vier de wielen. Een 0 naar 100 tijd is nog niet bekend, maar Alpina zegt wel dat het mogelijk is om snelheden van boven de 300 kilometer per uur te halen. Het is dus een comfortabele autobahn knaller, precies wat Alpina altijd maakt.

Wie al helemaal enthousiast is moet nog even wachten, vanaf begin volgend jaar is de nieuwe B3 Bi-Turbo Touring te bestellen. In de zomer zullen de eerste exemplaren geleverd worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.