Dit is de nieuwe 8-Serie Gran Coupe!

Dit is de nieuwe 8-Serie Gran Coupe!

Het heeft even geduurd, maar de BMW 8-Serie Gran Coupe is nu onthuld. Na het eerste beeld wat we van de 8-Serie kregen zagen we de M8 Gran Coupe als concept, maar toen kwamen alleen de Coupe en Cabrio op de markt. Nu is de Gran Coupe er eindelijk.

Hij lijkt logischerwijze veel op de 8-Serie coupe, en vanaf de neus tot aan de eerste raamstijl is hij ook exact hetzelfde. Maar vanaf de A-stijl tot aan de kont van de auto is alles anders. De A-stijl loopt minder steil omhoog maar loopt wel langer door, zodat er meer hoofdruimte is in het interieur. Ook is de wielbasis van de Gran Coupe verlengd met 201 millimeter. De totale lengte van de auto is met 231 millimeter toegenomen. Ook is de auto 30 millimeter breder geworden.

In het interieur zien we bekende elementen uit de 8-Serie coupe en cabrio, maar achterin zijn er uiteraard wel wat dingen veranderd. De middenconsole loopt helemaal door tot achterin, in het midden zitten is dus niet erg aangenaam. Het beste is om met zijn vieren in de Gran Coupe te stappen. De achterbank bestaat uit 2 stoelen die lijken op de voorstoelen, verbonden met een soort nood-zitje in het midden. Achterin beschikt de auto over 440 liter bagageruimte, en de achterbank kan plat om nog meer ruimte te maken.

Qua motorisering zijn er de bekende 840d xDrive met 320 PK, en de M850i xDrive met 530 PK en 750 Nm koppel uit de 4.4 liter V8. Voor de Gran Coupe is er nog een motor beschikbaar gekomen, je kunt er namelijk ook voor kiezen om een 340 PK sterke 840i te nemen, hierbij is xDrive optioneel. In M850i vorm kan de 8-Serie Gran Coupe van 0 naar 100 accelereren in slechts 3.9 seconden, de topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur.

Prijzen voor de Gran Coupe zijn nog niet bekend. Waarschijnlijk komt BMW ook met de M8 Gran Coupe, met een 620 PK sterke variant van de 4.4 liter V8 en uitschakelbare voorwielaandrijving.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.