Dit is de nieuwe 3-Serie Touring!

Dit is de nieuwe 3-Serie Touring!

Het heeft eventjes geduurd, maar daar is ‘ie dan eindelijk: de 3-Serie Touring is onthuld! De sedan is er al een paar maanden en wordt nu vergezeld door de station, die de modelcode G21 krijgt.

Qua uiterlijk is het zoals we verwacht hadden, het is in feite een sedan met een doorlopend dak. De nieuwe 3-Serie touring biedt dus een stuk meer ruimte, en dat is waar het om gaat bij deze auto. De Touring beschikt over 500 liter aan bagageruimte. Wanneer je de achterbank neerklapt verandert dit in 1500 liter aan opbergruimte. Vergeleken met de concurrenten is het iets minder, de C-Klasse en de A4 beschikken bijvoorbeeld over 1510 liter wanneer de achterbank plat ligt.

De lijst met motoren is hetzelfde als bij de sedan. Het begint met de 318d, die over 150 PK beschikt en een handgeschakelde zesbak. Optioneel is de achttraps automaat, die wel standaard is op de 190 PK sterke 320d. De 320d kan op zijn beurt optioneel uitgerust worden met xDrive. De dikste diesel is de 330d, die over 265 PK beschikt en standaard het xDrive-systeem heeft.

Benzinemotoren zijn er uiteraard ook, met als instapper de 184 PK sterke 320i. Daarboven staat de 330i die 258 PK uit dezelfde vierpitter haalt. De krachtigste uitvoering zal de M340i xDrive Touring zijn, met een 374 PK sterke zescilinder. De M340i beschikt standaard ook over het M Sportdifferentieel, die ook als optie te verkrijgen is op de 330i xDrive en 330d xDrive.

Net als bij de sedan kun je kiezen uit drie uitvoeringen. De Sport Line, de Luxury Line, en de M Sport. Ook kun je ervoor kiezen om een “gewone” Touring te nemen zonder uitvoeringen. De uitvoeringen hebben geen invloed op de opties die erin zitten, maar wel op de uitstraling van de auto. Helaas is het nog even wachten tot we de 3-Serie Touring in de showrooms zullen zien verschijnen, de marktintroductie zal plaatsvinden op 28 september 2019. Vanaf dan zullen ook de prijzen bekend worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.