Dit is de Naran V8 Hyper Coupe met 1048 pk!

Dit is de Naran V8 Hyper Coupe met 1048 pk!

Er worden slechts 49 exemplaren gemaakt en zelfs de naam kan nog worden aangepast.

Zeg hallo tegen het in het Verenigd Koningrijk gevestigde Naran Automotive en hun nieuwe creatie, Naran genaamd. Om te beginnen volgt deze auto niet de hybride of volledig elektrische trends die we van zoveel andere nieuwe of bestaande automerken zien. De Naran is uitgerust met een benzineslurpende 5,0-liter V8-motor, die vóór de bestuurder is genesteld, hoewel hij ver genoeg naar achteren is geplaatst om te worden beschouwd als een ontwerp met een middenmotor. Naran Automotive zegt dat de motor een op maat gemaakte creatie is van Racing Dynamics, en met behulp van twee turbo’s genereert hij een vermogen van 1048 pk. Een vierwielaandrijvingssysteem stuurt kracht naar voren en naar achteren, en zou in staat zijn om de Hyper Coupe in minder dan 3 seconden naar de 100 km/h te katapulteren. De topsnelheid ligt naar verluidt op ‘meer dan 368 km/h’.

Vermogen is echter niet de enige focus voor Naran. De auto probeert de bestuurder en passagiers namelijk een GT3-achtige ervaring te bieden, en een op de autosport geïnspireerde dubbele ‘wishbone-ophanging’ maakt daar een groot deel van uit. Je zult ook geen elektrische stuurbekrachtiging vinden en koolstof-keramische remmen houden alles onder controle. Daartoe genereert het aeropakket van de Naran maar liefst 1.377 kilogram aan downforce.

Al met al zijn dit grote claims voor een gloednieuwe startup, maar het bedrijf heeft wel wat ervaring om uit te putten. De hoofdontwerper is Jowyn Wong, dezelfde persoon die verantwoordelijk is voor de Apollo IE en De Tomaso P72. Aan de mechanische kant brengt EY3 Engineering alle onderdelen bij elkaar en Daniel Mense, die aan de vliegensvlugge Nio EP9 werkte, houdt toezicht op alles.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.