Nieuws

Dit is de Mercedes X-Klasse 6×6!

Dit is de wagen waarvoor het terrein dat je gaat betreden, bang zal moeten zijn. Voorzien van 6 wielen en een grote laadbak is dit de ideale auto voor je aannemer…

De Mercedes-Benz beëindigt de productie van de X-Klasse in mei, maar tuners laten nog steeds zien dat het mogelijk is om iets krankzinnigs te maken van de kortstondige pick-up van het Duitse merk. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze zeswielige truck, die onlangs in ons kikkerlandje is verkocht.

Om de extra as op te vangen, is er een op maat gemaakt subframe. Daarnaast is de auto met maar liefst 10 hele centimeters verhoogt. Door die extra hoogte kunnen nieuwe wielen met grote offroad-banden worden geïnstalleerd. De X-Klasse met zes wielen is in 2020 uniek gebouwd en heeft een opvallende verschijning. De buitenkant is een bruin metallic kleur die de tint van de natuur oproept. Er zijn chromen bumpers aan beide uiteinden en enorme, matzwarte spatborden accentueren de zijkanten. Een buisvormige stijlstang van Carlex Design is toegevoegd om de auto een nog stoerdere uitstraling te geven. In de laadruimte bevindt zich staal met diamantpatroon, voor de robuuste look. Een “6 Wheeler” -sticker siert de achterklep om andere te wijzen op het vele aantal wielen.

Het interieur blijft grotendeels standaard. Aan de passagierszijde van het dashboard is een embleem van de zeswieler te zien, om ook je bijrijders even te benadrukken dat dit niet zomaar een X-Klasse is. Het camerasysteem werkt nog steeds, zelfs met de verlengde laadruimte.

De aandrijflijn van de X350d blijft ook onaangetast. Een 3,0-liter turbodiesel V6 levert 255 pk en 550 Newtonmeter koppel. Deze kracht loopt door een zeventrapsautomaat.

Carlex Design speelde met het idee om een X-Class 6×6 te bouwen en bracht twee versies van vrachtwagens zoals deze uit. De eerste zag er meer productie klaar uit maar had een te lompe carrosserie met een scoop op de motorkap en een lichtbalk op het dak. Wat echter niet betekend dat de auto zoals je hier ziet niet lomp overkomt. Wij wensen de nieuwe eigenaar veel plezier met de wagen toe!