Dit is de Mercedes-Benz X-Klasse 6×6!

Dit is de Mercedes-Benz X-Klasse 6×6!

Carlex Design lanceert een nieuwe, op SUV’s gerichte afedeling met de nogal voor de hand liggende naam Pickup Design. Het eerste project van deze nieuwe divisie is het bouwen van een zeswielige versie van de Mercedes-Benz X-Klasse.

De customizede truck bestaat nog niet in de echte wereld, maar Pickup Design belooft dat alle carrosseriepanelen van carbon fiber zullen zijn, zoals ook te zien op de vrijgegeven afbeeldingen. Een enorme bobbel siert de motorkap en er is een lichtbalk op het dak geplaatst. Naast de extra as zijn er ook bredere spatborden ontworpen voor het plaatsen van de grotere wielen. Om het contrast groot te maken met de donkere buitenkant, heeft de laadbak een gele tint in wat het tuningsbedrijf ‘beschermende, structurele verf’ noemt.

Er zijn nog geen details vrijgegeven over eventuele aanpassingen aan de aandrijving. De standaard turbodiesel 3,0-liter V6 met 259 pk en 550 Nm koppel heeft misschien niet de nodige grom om de gemiddelde uitstraling van de truck waar te maken.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.