Dit is de Mercedes-AMG GT63 S Diamant GT!

Dit is de Mercedes-AMG GT63 S Diamant GT!

Vorige maand pakte de Mercedes-AMG de GT63 S het Nürburgring record als “snelste productieauto in de categorie van luxury cars”. Nu is er een tuningsbedrijf uit Rusland dat streeft naar een beetje meer visuele herkenning die past bij de nieuw verworven status als recordhouder.

Mercedes-AMG deed de rit rond de legendarische Groene Hel officieel met een ongewijzigd exemplaar van de GT63 S. Voor het geval niemand het visuele verschil opmerkte, zorgde Mercedes-AMG ervoor dat de recordbrekende auto ook was uitgerust met het optioneel verkrijgbare aeropakket. Echter is er dus een Russisch bedrijf dat dat waarschijnlijk níet heeft opgemerkt of er niet heel veel om geeft.

Ze heten SCL Global en de nieuwste toevoeging aan het visitekaartje van het bedrijf heet “Diamant GT” en – je raadt het al – is gebaseerd op de Mercedes-AMG GT63 S. Omdat er nog steeds aan wordt gewerkt, worden we vandaag getrakteerd op een teaser: tot nu toe heeft SCL Global het alleen over een unieke motorkap, een “more powerful and aggressive front bumper” die de standaard Mercedes-stijl behoudt, een volledig opnieuw ontworpen achterbumper met een gecentreerd uitlaatsysteem en de mogelijkheid om specifieke diverse onderdelen te verkrijgen in carbon fiber.

Er zijn geen details over prijzen of prestatie-upgrades, maar het bedrijf belooft terug te komen met nieuwe informatie zodra het project is voltooid. Nog even geduld!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.