Dit is de Mercedes-AMG GT R Roadster!

Dit is de Mercedes-AMG GT R Roadster!

Het warme weer komt er weer aan, althans dat hopen we. Want wie wil er nou niet van het heerlijke weer genieten tijdens een ritje in een cabrio. Mercedes komt mooi op tijd met de dakloze variant van de GT R: De Mercedes-AMG GT R Roadster.

Natuurlijk kun je al een dakloze AMG GT bezitten, alleen zal dat vast niet een GT R zijn. Want een GT Cabrio bestaat al, tot nu toe alleen nog niet in deze vorm. De Roadster krijgt namelijk alle onderhuidse onderdelen die de GT R ook heeft. En dat betekent een 4 liter V8 biturbo met een dikke 585 PK en 700 Nm! En hoewel hij iets trager is dan de coupe-variant, is het zeker geen slak: in 3.7 seconden accelereert de Roadster van 0 naar 100, en heeft hij een topsnelheid van 317 kilometer per uur.

Helaas wordt het geen massaproductie, er worden slechts 750 exemplaren van de Roadster gemaakt. Zoals vele anderen zal hij te zien zijn op de Autosalon van Geneve.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.