Dit is de Mercedes-AMG GT R Pro!

Dit is de Mercedes-AMG GT R Pro!

De overtreffende trap van ‘The Beast of the Green Hell’.

Juist, nog extremer dan de Mercedes-AMG GT R! De vernieuwde 2020 Mercedes-AMG GT is verkrijgbaar in GT, GT C, GT R en de nieuwe GT R Pro-uitvoering en deze laatste heeft naast een vernieuwde styling tevens een hele reeks technologie- en prestatie-upgrades gekregen. In navolging van de uiterlijke aanpassingen voor modeljaar 2018 – de Panamericana grill van AMG – komt de Mercedes-AMG GT in modeljaar 2020 met vernieuwd LED-koplampen zoals ook te zien zijn op de Mercedes-AMG GT63.

Geïnspireerd door de Mercedes-AMG GT3- en GT4-racewagens, profiteert de GT R Pro van een aangepast onderstel met aanpasbare dempers, instelbare stabilisatorstangen en koolstofkeramische remschijven. Qua uiterlijk is de Pro natuurlijk ook de meest opvallende van het stel; mede dankzij die grote spoiler op de kont. Het vernieuwde voorfront bevat kleine carbon fiber voorvleugeltjes op elke hoek, een flinke splitter en grote ventilatieroosters boven beide voorwielen. Bijkomende wijzigingen omvatten een herziene diffuser met opvallende carbon fiber platen aan weerszijde. De race-strepen zijn beschikbaar in lichtgroen of grijs, waarvan de eerste alleen beschikbaar is op modellen met Selenite Gray Magno lak.

Ondanks de nieuwe kit gaat de 2020 Mercedes-AMG GT verder met dezelfde 4,0-liter V8 met dubbele turbo als voorheen. De motor produceert 476 pk en 630 Nm in de standaard GT Coupé en Roadster, 523 pk en 670 Nm voor de GT C, 558 pk en 680 Nm voor de GT C Coupé en Roadster en race-geïnspireerde GT R en GT R Pro hebben maar liefst 585 pk ter beschikking. Lekker!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.