Dit is de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake!

Dit is de Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake!

Met de komst van de nieuwe A-Klasse was het slechts een kwestie van tijd voordat de rest van de kleinere Merc’s dezelfde behandeling kregen. Een nieuwe designtaal en een gemoderniseerd interieur. Nu is het de beurt aan de CLA Shooting Brake.

De Mercedes-AMG CLA 35 Shooting Brake is voor “jonge klanten die een actief leven leiden met verschillende vrijetijdsactiviteiten.”, aldus Mercedes-Benz. Voor wie de A-Klasse te klein is, is er dus de CLA Shooting Brake. In totaal beschikt de wagen over 505 liter bagageruimte, genoeg plek om al je spullen mee te nemen dus. En in de vorm van de CLA 35 gaat dat ook met gepaste snelheid.

Onder de kap ligt namelijk de 2 liter viercilinder die ook te vinden is in de Mercedes-AMG A 35. Die motor is goed voor 306 PK. Daarmee kan de mini-station in 4.9 seconden van 0 naar 100 accelereren, en kan je een begrensde topsnelheid halen van 250 kilometer per uur. Helaas beschikt de CLA 35 nog niet over de driftmodus, de aankomende 45 S zal dit wel hebben. Overigens zal de 45 S over 420 PK beschikken.

Het exterieur kan uitgerust worden met een aerodynamisch pakket, waarbij een achterspoiler en een nieuwe splitter worden geplaatst op je CLA Shooting Brake. Ook kun je voor het Night-pakket gaan, waarbij alle details in het zwart worden uitgevoerd. Dit exemplaar is overigens knalgeel, maar als dat niet je ding is, kun je gelukkig ook andere kleuren kiezen.

Een exacte prijs is nog niet bekend, maar een grove schatting kan altijd. Als je de CLA 180 bijvoorbeeld vergelijkt met een A 180, zie je dat de CLA ongeveer 5000 euro duurder is. Een A 35 heeft een vanafprijs van 67.639 euro, als je daar waarschijnlijk een paar duizend euro bij optelt heb je de prijs van de CLA 35 Shooting Brake.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.