Dit is de meest winstgevende flitspaal van Nederland!

Dit is de meest winstgevende flitspaal van Nederland!

Zoals enkele weken geleden bekend werd, worden de boetebedragen voor het overtreden van verkeersregels wederom verhoogd in 2021. Niemand ziet graag een bekeuring op de deurmat verschijnen en dus zullen we iets beter op onze zware rechtervoet moeten gaan letten.

Bij de vele flitspalen die ons land kent zie je vaak hard dat er nog even gauw hard op de rem wordt getrapt. Maar bij welke flitspaal in Nederland gebeurt dat meestal net te laat en worden de meeste bekeuringen uitgeschreven?

In Nederland staan een hoop flitspalen, maar toch zijn er enkele palen die blijkbaar niet bij iedereen bekend zijn. Het Centraal Justitieel Incassobureau heeft onlangs nieuwe cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat je aan de Henegouwerweg (N207) in Waddinxveen het meeste kans hebt om geflitst te worden. Hier werden in de eerste acht maanden van dit jaar namelijk maar liefst 26.000 automobilisten op de bon geslingerd. Dit betekent dat er gemiddeld zo’n 110 bestuurders per dag te hard reden en/of door rood licht reden.

Het gemiddelde boetebedrag komt volgens de cijfers neer op €60,76 en dat betekent dat de Waddinxveense paal de staatskas dit jaar al met €1.586.000 heeft gespekt! Ben jij hier ook wel eens geflitst?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.