Dit is de McLaren Senna van Novitec!

Dit is de McLaren Senna van Novitec!

Met meer dan 100 pk extra zou de acceleratie nóg heftiger moeten zijn.

De McLaren Senna is niet het type auto waarvan je zou denken dat het de interesse van tuners zou wekken, aangezien McLaren al nagenoeg alles op alles heeft gezet. Voor degenen die tóch opzoek zijn naar een extreme versie, is er ook de track-only GTR-versie met meer vermogen en minder gewicht. Mocht je nou opzoek zijn naar een heftigere Senna die ook nog de straat op mag, dan heeft Novitec de oplossing.

De aanpassingen van Novitec bevat een verbeterde specificatie van de 4,0-liter twin-turbo. Vanaf de fabriek levert de V8 een al gezonde 800 pk en 800 Nm koppel, maar Novitec heeft zijn werk gedaan om die cijfers te verhogen tot 902 pk en 888 Nm koppel. De gemodificeerde Senna heeft nu slechts 2,7 seconden nodig om de 0 tot 100 km/h sprint te voltooien; een tiende van een seconde sneller dan het standaardmodel. Indrukwekkender is de sprint van 0 tot 200 km/h die nu in 6,5 seconden is voltooid, een daling van 0,3 seconden. De topsnelheid onveranderd: 340 km/h.

Een deel van de vermogenswinst werd behaald door het installeren van een aangepast uitlaatsysteem van Inconel, een soortgelijk type wordt gebruikt op Formule 1-auto’s. Het kan samen met de motortuning worden gebruikt of afzonderlijk, met de keuze tussen een matzwarte of gepolijste roestvrijstalen look. Novitec heeft aan de body van de Senna gesleuteld, maar het heeft wel de standaardwielen vervangen voor een Vossen set van 20 inch aan de voorkant en 21 inch aan de achterkant. Voor die 500 mensen die een Senna hebben gekocht, biedt de tuner ook verschillende manieren om het interieur op te fleuren met een selectie van leer en Alcantara.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.