Dit is de McLaren Senna GTR LM!

Dit is de McLaren Senna GTR LM!

En er worden er slechts 5 gemaakt.

Hoewel de McLaren F1 bedoeld was als de meest capabele straatauto van zijn tijd, schitterde de GTR versie tijdens de Le Mans van 1995. De top 5 bestond toen namelijk uit maar liefst 4 McLaren F1 GTR’s. Morgen staat de 24 uur van Le Mans wederom op de plannning, dus welk beter moment kon McLaren kiezen om 25 jaar later de nieuwste creatie van McLaren Special Operations (MSO) te onthullen: een beperkte serie van slechts vijf exemplaren van de McLaren Senna GTR LM.

Alle 5 hebben een eigen specifiek doel: eer aan de vijf bijpassende McLaren F1 GTR’s die de racegeschiedenis ingingen met hun 1e, 2e, 4e, 5e en 13e finish op Le Mans 1995. Ge├»nspireerd door hen en ‘s werelds zwaarste uithoudingsrace, hebben alle vijf Senna GTR LM exemplaren hun eigen op maat gemaakte livery, waarvoor MSO niet minder dan 800 uur nodig had om deze aan te brengen. Afgezien van de op maat gemaakte kleurstelling, ontvangt elke Senna GTR LM ook een ‘1 of 1’ badge met de details van de overeenkomstige Le Mans F1 GTR uit 1995.

De ‘gewone’ Senna GTR werd gepresenteerd met de beste specificaties van de twin-turbo 4,0-liter V8 tot nu toe, maar voor de LM hebben ze er nog een schepje bovenop gedaan: 845 pk.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.