Dit is de McLaren 720s volgens Topcar!

Dit is de McLaren 720s volgens Topcar!

Het Russische Topcar werd bekend door het gebruik van Alligator- en Slangenleer in auto-interieurs. Maar al snel gingen ze ook aan de slag met het exterieurs van bijvoorbeeld de Mercedes GLE, G-Klasse en de Lamborghini Urus.

Topcar heeft dus de hand gelegd op verschillende SUV’s, maar nu wagen ze zich aan een echte supercar. De McLaren 720s krijgt nieuwe carbon onderdelen die de auto net even wat agressiever maken. Zo is de relatief tamme voorkant van de auto voorzien van een hele dikke splitter die volledig uit carbon bestaat. De verticale delen hebben wel wat weg van de splitter die we op de 675LT vinden, alleen zijn deze extra uitgesproken in dit geval. Ook de kofferklep bestaat nu uit carbon, en op de zijkant zijn enorme side-skirts geplaatst.

De achterkant kan natuurlijk ook niet ontbreken. Topcar heeft deze voorzien van een enorme carbon diffuser. Bovenop de bestaande spoiler zijn carbon vinnen op beide uiteindes geplaatst, iets wat je niet vaak ziet. Momenteel is het niet bekend of Topcar ook onderhuids aan de slag zal gaan, al is het huidige vermogen van 720 PK en 770 Nm koppel niet mals te noemen. De 0 naar 100 sprint doet de 720s ook al als een van de snelste, slechts 2.9 seconden kost het om die snelheid te behalen. De prijs van de body-kit is nog niet bekend, maar ter vergelijking hebben sommige kits voor de G63 AMG al ruim 40.000 euro gekost.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.