Dit is de McLaren 600LT volgens Hennessey!

Dit is de McLaren 600LT volgens Hennessey!

Dat McLaren supersnelle wagens bouwt, weten we wel. De 600LT is met zijn 600 PK een waardige supercar, maar volgens het Amerikaanse bedrijf Hennessey kan er nooit genoeg vermogen in een auto zitten. Daarom hebben ze nu de 600LT aangepakt.

De McLaren 600LT is zo gebouwd dat alles in balans is. Een goede wegligging, gepaard met een zo laag mogelijk gewicht en de perfecte hoeveelheid power. Echter heeft Hennessey dit volledig aan de kant geschoven, en in typische Amerikaanse stijl meer vermogen uit het blok geperst. Er zijn drie mogelijkheden wanneer je naar Hennessey stapt met je McLaren: de HPE700 beschikt over 718 PK, en de HPE800 gooit er nog eens 100 PK bovenop.

Voor wie dat nog niet genoeg is is er de HPE1000, en drie keer raden: deze beschikt over 1015 PK en wel 1175 Nm koppel. Om dit te bereiken worden onder andere de turbo’s vervangen, evenals een sterkere versnellingsbak om dat vermogen naar de wielen te krijgen zonder te exploderen. De HPE1000 is in staat om in slechts 2.1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te lanceren! In deze samenstelling is de McLaren dus een dikke sloopkogel waar vrijwel alle supercars en zelfs hypercars het niet van zullen winnen bij het stoplicht.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.