Dit is de McLaren 600LT Segestria Borealis!

Dit is de McLaren 600LT Segestria Borealis!

De wat…?

Blijkbaar geïnspireerd door een giftige spin genaamd de Segestria Florentina, heeft de McLaren 600LT Segestria Borealis een designthema dat zich concentreert rond de Borealis zwarte verflaag van MSO. Diepgroene, bordeauxrode en paarse ondertonen zijn afhankelijk van de hoek van het licht zichtbaar. Samen met het Napier Green vormt dit een bijzonder fraaie combinatie. McLaren gaat slechts 12 van deze exemplaren maken en helaas, ze gaan allen naar de Verenigde Staten.

Upgrades omvatten veel carbon fiber voor de dashboardbekleding, contrasterende stiksels en Napier-groen voor elementen zoals de middenstreep van het stuur en de spinnenwebben die in de hoofdsteunen zijn geborduurd. Ook zijn er racestoelen geplaatst. De V8-biturbo kennen we al van de ‘gewone’ 600LT, en ontwikkelt ook hier 600 pk. Volgens McLaren duurt de spurt van 0 tot 100 km/h en tot 200 km/h respectievelijk slechts 2,9 seconden en 8,2 seconden, terwijl de topsnelheid 328 km/h zou bedragen.

De McLaren 600LT Segestria Borealis is nog iets geschikter voor het betere bochtenwerk, onder meer door de opnieuw gekalibreerde dempers, stevigere motorsteunen en lichtere remmen. Pirelli P-Zero Trofeo R banden zijn standaard, banden die niet echt goed werken in natte en / of koude weersomstandigheden. Ieder exemplaar kost in de Verenigde Staten een flinke $275.500,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.