Dit is de M2 Cabriolet die BMW niet wil bouwen…

Dit is de M2 Cabriolet die BMW niet wil bouwen…

BMW M2 Cabriolet

BMW wist dat ze met de BMW M2 een verkoopkanon in handen hadden, maar toch vertikken ze het om een M2 met softtop te maken. Wij snappen het niet, maar gelukkig zijn er tuners die wel in dat gat springen!

Lightweight Performance komt op de proppen met hun LW M2 Cabriolet en damn, wat een gruwelijk dikke dakloze 2-serie is dit zeg! Deze one-off met de naam ‘Hillary’ is voorzien van een klap carbon waar de M-Performance divisie van BMW bijna jaloers op is, stoelen die zijn voorzien van geperforeerd alcantara met heerlijk contrasterende blauwe stiksels, carbon uitlaatsierstukken en 20 & 21 inch lichtmetaal. Een Bilstein schroefsetje zorgt voor net dat extra beetje contact met het asfalt en laten we wel wezen, contact met het asfalt is noodzakelijk bij deze rubberverslinder!

Het vermogen van deze wagen doet de huidige M2 Competition en Coupe namelijk verbleken. Deze LW M2 Cabriolet zwiept rond met 422 pk en 600 Nm aan koppel. De teller uitrijden kan vanaf nu bijna, de 300 kilometer per uur halen is nu mogelijk! Ook aan veiligheid is gedacht, want de ABS, DSC en de software van het differentieel zijn afkomstig van de M4 GTS.

En het mooiste, en meest ongelooflijke, van dit hele project is wat het gekost heeft. ‘Ongeveer €75.000,-‘ staat in het officiële statement van de Duitse tuner. Dat is weinig, gezien het feit een M2 Coupe net geen € 60.000,- kost bij onze Oosterburen. Met de adem van tuners als deze in hun nek, moet BMW binnenkort toch wel aan een M2 Cabriolet beginnen, denken jullie niet?

BMW M2 Cabriolet

BMW M2 Cabriolet

BMW M2 Cabriolet

BMW M2 Cabriolet

BMW M2 Cabriolet

BMW M2 Cabriolet

BMW M2 Cabriolet

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.