Dit is de Lumma Design CLR G700!

Dit is de Lumma Design CLR G700!

Na tuners zoals BRABUS en Mansory komt Lumma Design binnen, wiens CLR G700 widebody kit voor de Gelandewagen is aangevuld met een uitgebreid assortiment nieuwe onderdelen!

De bodykit bestaat uit veel onderdelen gemaakt van zichtbaar carbon fiber, waaronder een volledig onnodige dakspoiler aan de achterkant, de reservewielafdekking, de spiegelkappen, een speciale voorste dakrand met 4 opvallende LED-koplampen en uiteraard de zogenaamde “Sportlook” motorkap die volledig is gemaakt van carbon fiber.

De kers op de taart is absoluut de Lumma F-utu-R gesmede wielset, die wordt geleverd met een center lock cover of zichtbare chromen wielbouten. De Duitse tuner biedt de 23-inch versie aan met spacers, uitgevoerd in 305/35 R23-banden. Als alternatief bieden ze ook een 22-inch ontwerp, dat wordt omringd door 325/35 R22-banden. Een ander opvallende details is het uitlaatsysteem dat is uitgerust met kleppen en dat door niet minder dan drie zwarte of verchroomde uitlaatpijpen aan weerszijden van de auto naar buiten komen.

Geen van de modificaties levert prestatievoordelen op, hoewel de lichtgewicht carbon fiber motorkap is ontworpen met enkele luchtkanalen die het motorcompartiment koelen en de auto kwalificeren voor toekomstige vermogens-upgrades. Er is nog geen woord gesproken over de prijs van de widebody kit.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.