Dit is de Lamborghini V12 Vision Gran Turismo!

Dit is de Lamborghini V12 Vision Gran Turismo!

En hij is zéér exclusief verkrijgbaar!

Sterker nog, in real life is de nieuwste creatie van Lamborghini helemaal niet verkrijgbaar. Bij het FIA-gecertificeerde Gran Turismo Championship World Finals 2019 in Monte Carlo heeft Lamborghini de V12 Vision Gran Turismo voor het eerst getoond. Het prototype dat daarvoor werd gebruikt, is in feite een echte eenzitter, die vanaf van volgend jaar beschikbaar zal zijn voor spelers van het racespel Gran Turismo Sport en is exclusief voor PlayStation 4 gebruikers.

Net als bij de meeste eerdere Vision Gran Turismo-concepten van fabrikanten zoals Jaguar, Bugatti, Zagato, kan het ontwerp van Lamborghini’s nieuwste hypercar het best worden omschreven als super dramatisch. Het is in feite nog moeilijk om te zeggen welk paneel als een dak fungeert en welke de deur. Tegelijkertijd ziet het er op de een of andere manier toch uit alsof het allemaal klopt. Mitja Borkert, directeur van het ontwerpcentrum van Lamborghini, legt uit:

“The Lambo V12 Vision Gran Turismo was designed to be the best virtual car ever for all the young gamers and fans who love our brand. It is an opportunity for the genius and talent of our designers to fully express themselves and imagine a car that is not only fascinating and incredible to drive, but also reflects the design center’s commitment to developing innovative technologies, especially in the field of light materials and hybridization.”

Over ‘hybridization’ gesproken, de V12 Vision Gran Turismo gebruikt dezelfde geëlektrificeerde aandrijflijn die de Lamborghini Sián gebruikt. Het Italiaanse merk onthult geen verdere technische details over de nieuwste creatie, maar de meesten van jullie kunnen zich waarschijnlijk herinneren dat de Sián een 6,5-liter V12 heeft die 785 pk produceert. Daarnaast is er nog een 48 volt hybridesysteem dat 34 pk extra levert. Het systeemvermogen komt daardoor uit op maximaal 819 pk, wat ervoor zorgt dat de Sián de snelste Lamborghini ooit is. Een sprintje van 0 naar 100 km/h kost slechts 2,8 seconden, en de topsnelheid ligt boven de 350 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.