Dit is de Lamborghini Urus Performante!?

Dit is de Lamborghini Urus Performante!?

Althans, zo zouden we hem graag willen zien!

Eerder deze maand hoorden we voor het eerst de geruchten over Lamborghini’s plannen om een performance versie van de Urus te lanceren. Volgens Motor Trend zal de super-SUV, voorlopig de Urus Performante genoemd, pas over ongeveer twee jaar zijn debuut maken met meer vermogen, minder gewicht en aerodynamische verbeteringen. Motor1.com heeft alvast een voorbeeld gemaakt van hoe een Urus Performance er eventueel uit zou komen te zien.

Uiteraard zijn de meeste visuele veranderingen gericht op de voorkant, waar we een volledig andere vormgeving zien met opvallende en grote luchtinlaten in de bumper. Aan de zijkant zien we nieuwe side skirts en net erboven is uiteraard een brede streep met de Italiaanse vlag geplaatst. De wielkasten zijn steviger en daarin vinden we ook een setje grotere Y-spaakwielen. Aan de achterkant kunnen we nog net een vaste spoiler ontdekken.

Volgens de laatste geruchten zal de Urus Performance geen gehybridiseerde aandrijflijn gebruiken en zal hij vertrouwen op de traditionele 4,0-liter V8 met dubbele turbo. Momenteel is ‘ie al goed voor een niet misselijke 650 pk en 850 Nm koppel, maar de Performante zal hier zeker weten overheen gaan.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.