Dit is de Lamborghini Huracan EVO Spyder!

Dit is de Lamborghini Huracan EVO Spyder!

Een tijdje terug konden we genieten van de nieuwe Huracan, en nu komt Lamborghini met de dakloze variant: de Huracan EVO Spyder! Net zoals het “normale” model is het een net wat strakkere en meer agressieve versie van de al bestaande Huracan.

Wat de Spyder gelukkig (en natuurlijk) overneemt van de normale EVO, is die heerlijke 5.2 liter V10 die vrij kan ademen. De afwezigheid van turbo’s zorgt ervoor dat de dikke V10 lekker kan brullen. Met zijn 640 PK en 600 Nm is het ook zeker geen langzame: in slechts 3.1 seconden sprint je in deze cabrio van 0 naar 100 kilometer per uur, en de 200 kilometer per uur kan in 9.3 seconden bereikt worden. De uiteindelijke topsnelheid bedraagt 325 kilometer per uur, al kan je daarna waarschijnlijk naar de kapper wanneer je het dak vergeten bent dicht te doen.

Het enige verschil met de normale EVO is natuurlijk het dak. In 17 seconden kan deze open of dicht. Wat ook leuk is: het achterraam kan apart bediend worden, hij kan dus ook open wanneer het dak dicht is, zodat je de V10 nog beter kan horen. Natuurlijk zit er ook een flink prijskaartje aan. Voor 202.437 euro exclusief belastingen stap je in je eigen Lamborghini Huracan EVO Spyder, even sparen dus.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.