Dit is de Lamborghini Huracán EVO Fluo Capsule

Dit is de Lamborghini Huracán EVO Fluo Capsule

Of eigenlijk: dit zijn de Lamborghini Huracán EVO Fluo Capsule. Het is er namelijk meer dan één.

Lamborghini is geen merk dat genoegen neemt met subtiliteit. Wilde ontwerpen, vleugeldeuren en felle kleuren hebben van de Italiaanse autofabrikant een wereldwijd icoon gemaakt. Lamborghini verbetert het uiterlijk van de Huracán EVO met een nieuw kleurenpalet genaamd de Huracán EVO Fluo Capsule, waarmee vijf nieuwe kleuren beschikbaar komen voor het exterieur van de supercar.

De vijf matte kleuren zijn Verde Shock (groen), Arancio Livrea (oranje), Arancio Dac (nog een oranje), Celeste Fedora (blauw) en Gallo Clarus (geel). Ze zijn zo fel als je zou verwachten van de automaker maar dan mat en gecombineerd met een matzwart dak, voorbumper en side skirts. Binnenin vind je een volledig zwart interieur, met hier en daar dezelfde felle kleuren, terug te vinden op de start/stopknop en op het geborduurde Lamborghini-schild op de hoofdsteun. De Huracán EVO Fluo Capsule wordt geleverd met nieuwe sportstoelen als een optie boven de standaard comfortstoelen. De optionele stoelen zijn verkrijgbaar in alcantara of leer met EVO Sportivo-bekleding.

De nieuwe kleuren verfrissen de Huracán EVO maar het vermogen blijft gelijk: 640 pk en 600 Nm. 0 naar 100 km/h in slechts 2,9 seconden, en in 9 seconden zit je al op de 200 km/h, door naar een topsnelheid van 325 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.