Dit is de Lamborghini Aventador S Yamamoto!

Dit is de Lamborghini Aventador S Yamamoto!

Hoewel BMW’s Art Cars tot de bekendste officiële werken van het type behoren, wil dat niet zeggen dat de BMW hier exclusief patent op heeft.

We kijken naar een unieke Lamborghini Aventador S, waarvan het ontwerp voortkomt uit de samenwerking tussen Mitja Borkert, Head of Design voor Automobili Lamborghini, en de beroemde modeontwerper Yohji Yamamoto. Het is tevens de perfecte manier om de aandacht van de Japanse fans van het merk aan te trekken, aangezien de auto zal worden tentoongesteld in de nieuwe Automobili Lamborghini “The Lounge Tokyo“, die onlangs werd geopend in de luxe woonwijk Roppongi. Dit is de tweede n zijn soort, na de oorspronkelijke lounge in New York, en omvat een permanente Ad Personam-studio en speciale ruimtes die kunnen worden gebruikt voor verschillende evenementen en tentoonstellingen. De inaugurele tentoonstelling van de lounge draait om de op maat gemaakte Aventador S die was ‘gekleed’ door Yohji Yamamoto.

Het idee voor deze eenmalige actie kwam tot stand tijdens de Paris Fashion Week in januari van dit jaar waar Mitja Borkert onder de indruk was van de contrasterende rood/zwarte collectie van Yohji Yamamoto die hij daar had gepresenteerd. De twee kwamen samen in de hoofdstad van Frankrijk en het resultaat van die ontmoeting staat nu geparkeerd in de nieuwe “The Lounge Tokyo” van het Lamborghini. Helaas hebben zij geen details onthuld over de beschikbaarheid van dit model. Zal Lamborghini deze speciale Aventador S voor zichzelf houden, verkopen of in een beperkte oplage uitbrengen?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.