Dit is de GTstreet RS van TechArt!

Dit is de GTstreet RS van TechArt!

TechArt, bij de meeste Nederlanders bekend van de Panamera van DJ La Fuente, heeft zich nu vergrepen aan de Porsche 911 Turbo S. De uitkomst hiervan is zeer geslaagd te noemen, want wat is dit een verschijning!

Oke, de gigantische spoiler achterop maakt hem wel een beetje fout. Toch kan ‘ie het wel hebben. De GTstreet RS is een 911 Turbo S die volledig is aangepakt door TechArt. Om te beginnen hebben ze veel onderdelen vervangen door carbon, waardoor de 911 een stuk lichter is geworden. Dit carbon is vooral terug te zien in alle details, die normaal matzwart zijn. Bij het vervangen van de onderdelen is gelijk gekozen voor bumpers uit eigen huis, evenals een nieuwe actieve voorspoiler, diffuser, en de gigantische achterspoiler.

Qua prestaties is de GTstreet RS ook niet misselijk. Waar de standaard Turbo S 580 PK weet te halen uit de 3.8 liter boxermotor, heeft TechArt dit naar 770 PK en 920 Nm weten te tillen. Deze hoeveelheid power zorgt ervoor dat je in slechts 2.5 seconden van 0 naar 100 schiet, door naar de topsnelheid die elektronisch begrensd is op 340 kilometer per uur.

Wat de GTstreet RS van TechArt moet gaan kosten is nog niet bekend, wel zeggen ze slechts 10 exemplaren te produceren. Op de Geneva International Auto Show maakt hij zijn debuut.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.