Dit is de gloednieuwe BMW I4

Dit is de gloednieuwe BMW I4

Hij komt zo’n 3 maanden eerder uit dan verwacht, het gloednieuwe elektrische topmodel van BMW. De BMW I4!

Ongeveer een jaar na het gelijknamige concept voegt de nieuwe elektrische auto zich bij de iX3 en iX SUV in het groeiende emissievrije programma van BMW naast de i3 en i8 die al bestaan sinds 2013/2014.

Hij ziet er bijna hetzelfde uit als de Concept i4, wat te verwachten was gezien het feit dat het meer een prototype was dat bijna in productie was dan een showcar met over de top ontwerpdetails zoals de meeste conceptcars hebben. Je kunt zien dat het ontwerp erg lijkt op de nieuwe 4 serie, aangezien de twee aan de buitenkant erg op elkaar lijken.

De toegevoegde achterdeuren zijn niet de enige veranderingen die de i4 heeft ondergaan in vergelijking met de 4 Serie Coupé, aangezien de i4 ook opnieuw ontworpen handgrepen heeft die gelijk blijven met de deuren voor een betere luchtstroom, wat weer leidt tot een langere range van het nieuwe model.

Daarover gesproken, BMW houdt de meeste technische specificaties voor zichzelf en zegt alleen dat de i4 zo’n 520 pk zal bieden, vermoedelijk voor het M Performance-model met een sprint van 0 naar 100 kilometer per uur in ongeveer vier seconden. We weten ook dat de i4 voldoende batterij zal hebben meteen range tussen de 480 en 600 kilometer.

Thomas Heule