Dit is de G63 AMG Star Trooper Pickup Edition!

Dit is de G63 AMG Star Trooper Pickup Edition!

Het begint hier langzamerhand op Hartvoormansory.nl te lijken…

Mansory houdt deze week niet op met het introduceren van nieuwe projecten. Echter lijkt deze G63 AMG wel heel erg op het exemplaar dat Mansory vorig jaar al had meegenomen naar Genève, en dat klopt. Het grote verschil is je waarschijnlijk ook al opgevallen; er missen nu twee deuren en het is een pickup geworden.

Het idee is wellicht afgekeken van BRABUS die vorige maand al de 800 Adventure XLP introduceerde. Eveneens een G63 AMG die met 50 cm was verlengd en een pickup laadbak had gekregen. Mansory neemt hetzelfde recept en komt met de Star Trooper Pickup Edition. De auto is verder vrijwel identiek aan de normale G63 Start Trooper van de tuner en deze updates omvatten de grijze camouflage, de 24-inch velgen, de rode LED’s en uiteraard de onderdelen van carbon fiber.

Onder de kap weet Mansory net iets meer voor elkaar te krijgen dan BRABUS, en dat betekent een vermogen van 850 pk en een monsterlijk koppel van 1000 Nm. Uiteraard afkomstig van de welbekende 4,0-liter V8 met dubbele turbo. Hoewel BRABUS schat dat de 800 Adventure XLP de 100 km/h in slechts 4,8 seconden kan bereiken, denkt Mansory de Star Trooper Pickup Edition in 3,5 seconden naar de 100 km/h te lanceren.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.