Dit is de Ford F-150 Raptor volgens Hennessey!

Dit is de Ford F-150 Raptor volgens Hennessey!

De Ford F-150 Raptor is van zichzelf al een monster te noemen. Een hoge pick-up met brede wielkasten en gigantische wielen. Voor Hennessey uit Texas was het allemaal nog steeds wat braaf, dus hebben ze de Raptor een behandeling gegeven. Want alles is groter in Texas.

Hennessey is een naam die je bekend voor kan komen. Ze bouwden namelijk de Hennessey Venom GT, een van de snelste wagens die legaal de weg op mogen. Maar daarnaast bouwen ze ook andere wagens, zoals deze Raptor. Wanneer je je Raptor afgeeft aan Hennessey voorzien zij de auto van bredere wielkasten, een stevige voorbumper voorzien van LED-balk, een sterkere ophanging voor off-road gebruik en een nieuwe achterbumper. Daarnaast heet de gigantische wagen dan ook geen Raptor meer. Hennessey noemt het namelijk de VelociRaptor 600. Je mag drie keer raden waar die 600 voor staat.

Het standaard vermogen van 450 PK en 690 Nm koppel was niet goed genoeg voor Hennessey, daarom schroeven ze het vermogen op naar 600 PK en 843 Nm koppel. Het is een gigantische mega-auto, maar de 0 naar 100 sprint duurt slechts 4.2 seconden! Bij Hennessey houden ze van snelheid, daarom hebben ze een timelapse gemaakt van hoe ze de auto ombouwen. Daarnaast is de VelociRaptor 600 ook in actie te zien op de dyno.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.