Dit is de facelift van de Skoda Kodiaq!

Dit is de facelift van de Skoda Kodiaq!

Het is tijd bij Skoda om het grootste SUV model een facelift te geven. De in 2016 gelanceerde SUV krijgt een opfrisbeurt die veel goeds lijkt te beloven.

De Kodiaq, gelanceerd in 2016 en verkocht in meer dan 60 landen, is geproduceerd in meer dan 600.000 exemplaren, waaronder de sportief ogende Kodiaq GT die exclusief verkrijgbaar is in China. De middelgrote SUV wordt verkocht in configuraties met vijf en zeven zitplaatsen en wordt geproduceerd in vier fabrieken en is een enorm succes geweest voor het Tsjechische merk.

De veranderingen aan de facelift zijn niet meteen gemakkelijk te herkennen als je niet erg bekend bent met de Kodiaq. Er is een opnieuw ontworpen motorkap en een meer rechtopstaande grille toegevoegd. Terwijl de koplampen slanker zijn dan voorheen en gebruikmaken van matrix-ledtechnologie als optionele uitrusting. De aangebrachte wijzigingen dienen een functioneel doel, aangezien de Kodiaq een beetje aerodynamischer is dan voorheen na het aanpassen van de bumpers en het installeren van een nieuwe dakspoiler.

Afhankelijk van het uitrustingsniveau kan de gefacelifte SUV worden geleverd met een keuze uit 17 tot 20 inch velgen en sommige zijn bijgewerkt om de luchtweerstand te verminderen. De high-performance Kodiaq RS rijdt op een nieuwe set 20 inch velgen, afgewerkt in metallic zwart en uitgerust met aerodynamische plastic kappen. Er worden extra wielen gelanceerd die voorheen niet beschikbaar waren voor de mindere versies om klanten meer opties te bieden.

Aan de binnenkant van de Kodiaq zijn er optionele stoelen die met geperforeerd leer zijn bekleed. De stoelen van de facelift zijn voorzien van een massagefunctie, verwarming en elektrische afstelling. Sommige uitrustingsniveaus kunnen ook worden uitgevoerd met eco-stoelen gemaakt van gerecyclede plantaardige materialen, terwijl het basismodel een nieuwe stoffen bekleding krijgt. Hoewel dit geen BMW is, biedt Skoda een optioneel M-pakket voor het uitrustingsniveau Style, een combinatie van lederen en stoffen bekleding.

Prijzen en eventuele motorische veranderingen blijven nog even een geheim vanuit Skoda. De kans is groot dat de huidige motor versies beschikbaar blijven voor het gefacelifte Kodiaq.

Thomas Heule