Dit is de extra luxe Bentley Continental GT Mulliner Coupé

Dit is de extra luxe Bentley Continental GT Mulliner Coupé

Gewoon, omdat het altijd luxer kan dan bij de buurman.

De Bentley Continental GT Mulliner Coupé debuteert op 22 september tijdens Salon Privé en voegt zich bij de eerder onthulde cabriolet variant. Het exterieur van de GT Mulliner Coupé krijgt een ander design voor het midden van de grille en wordt nu ‘Double Diamond’ genoemd. Het dubbele ruitpatroon heeft een meer stijlvolle uitstraling in vergelijking met het standaard gaas. Ditzelfde motief komt ook voor op de ventilatieopeningen aan weerszijde bij de wielkasten en de spiegelkappen krijgen een Satin Silver-afwerking. De GT Mulliner Coupé rijdt op 22 inch wielen die eveneens ‘Double Diamond’ worden genoemd en hebben zelfnivellerende B-badges in het midden.

In het interieur legt Bentley écht de nadruk op luxe. Mulliner biedt klanten acht verschillende drie-kleuren-combinaties voor de interieurkleuren. Net als de grille is er dubbele diamantstiksel te vinden op de stoelen en deurpanelen. Om bij het diamantthema te passen, is de middenconsole van machinaal bewerkt metaal dat een reeks kleine, veelzijdige gestapelde driehoeken creëert. Er zijn ook stukjes walnoothoutfineer en chromen afwerking terug te vinden. Past het uiterlijk van de Continental GT Mulliner Coupé op deze foto’s niet bij jouw stijl, dan biedt Bentley maar liefst 88 verschillende soorten houtfineer aan.

De Mulliner is verkrijgbaar met de 6,0-liter W12 twin-turbo met 635 pk of met de 4,0-liter V8 twin-turbo met 550 pk. De Continental GT Mulliner Cououpé wordt geleverd met een speciale doos voor de sleutels. Deze bevat leren zakjes die passen bij de door de klant geselecteerde interieurkleurencombinatie. Het model kan vanaf oktober worden besteld en de leveringen zullen volgend jaar al beginnen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.