Dit is de eerste Bugatti Chiron Sport!

Dit is de eerste Bugatti Chiron Sport!

Een jaar geleden werd op de Geneva Motor Show de Chiron Sport van Bugatti onthult. En nu verlaten de eerste exemplaren de fabriek in Molsheim. In tegenstelling tot de Veyron Super Sport, die puur op topsnelheid gericht was, ligt de focus bij de Chiron Sport op wegligging.

Bugatti’s zijn snelle wagens, zolang de weg rechtdoor gaat. Ze staan er niet om bekend dat het de beste stuurmansauto’s zijn. De Chiron Sport moet daar wat aan gaan doen. De motor blijft hetzelfde als in de standaard Chiron. De 8 liter W16 produceert 1500 PK en 1600 Nm koppel, dit met behulp van vier (!) turbo’s. De standaard Chiron kan hiermee van 0 naar 100 sprinten in slechts 2.4 seconden, en bereikt de 400 kilometer per uur in 32.6 seconden. Voor de Chiron Sport zal dit wellicht anders zijn, aangezien de versnellingsbak wel is aangepast.

Verdere aanpassingen aan de Chiron Sport zijn een compleet herziene ophanging. De vering, het stuurgedrag, en de aerodynamische onderdelen zijn zo aangepast dat het rijgedrag een stuk strakker wordt. Ook is er in totaal 18 kilo aan gewicht vanaf geschaafd. Wanneer je een Sport versie wilt, moet je wel extra betalen. Voor deze uitvoering moet je ongeveer 350.000 euro bovenop de standaardprijs neerleggen. Voor dit geld kun je natuurlijk ook bijvoorbeeld een leuke Ferrari erbij kopen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.