Dit is de eerste ABT Audi RS7-R van Nederland!

Dit is de eerste ABT Audi RS7-R van Nederland!

Begin juni was het autobedrijf Vd Akker die ons de eerste ABT Audi RS6-R van Nederland kon tonen. Nu, nog geen twee maanden later, komen zij met de allereerste ABT Audi RS7-R van ons land!

Maak kennis met de ABT Audi RS7-R. De 4,0-liter V8 met dubbele turbo heeft standaard een vermogen van 600 pk en 800 Nm koppel, maar dat ligt nu op 740 pk en 920 Nm! ABT Sportsline heeft bovendien meer gedaan dan alleen de motor upgraden; de RS7-R rijdt nu op een nieuwe set 22 inch ABT High Performance Aero-design wielen en heeft een nieuwe uitlaatsysteem dat de dubbele ovale pijpen heeft vervangen voor vier ronde pijpen. Een opvallende aanpassing zien we aan de voorkant in de vorm van een nieuwe front splitter. De achterspoiler aan de achterkant is ook nieuw, net als de diffuser van carbon fiber en andere aanpassingen.

ABT Sportsline heeft ook een beetje aan het interieur gewerkt om nog meer carbon fiber en leer toe te voegen. De middenconsole heeft nu een badge die erop wijst dat dit de gelimiteerde RS7-R betreft: er worden namelijk maar 125 exemplaren gemaakt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.