Dit is de duurste VW Golf van Nederland

Dit is de duurste VW Golf van Nederland

En geloof ons, die kost een hoop.

De Volkswagen Golf is een van de best verkopende auto’s van Nederland en dat is met een reden. Het is een allemans-auto, je kunt namelijk voor een redelijk bedrag kopen of leasen, maar je kunt ook all-in gaan. Dan koop je de dikste van de dikste versie en laat je geen enkele optie onaangekruist.

En dan krijg je dit. Voor iets meer dan €54.000,- koop je de Golf 7R in zijn basisuitrusting. Maar deze R is pas van jouw wanneer je €75.793,- hebt gedeponeerd op de bankrekening van de dealer. Voor het geld van de opties op deze R koop je gewoon een hele nette Golf 7 GTI of GTE. Erbij! De drie meest opvallende opties zijn de 19” Pretoria velgen, de van origine Audi-kleur die ó zo goed staat op de RS6, Nardo Grey, en het Akrapovic-uitlaatsysteem. Die laatste is dan niet zo zeer opvallend om te zien, maar des te fijner om te horen wanneer je de 310 pk’s aan het werk zet!

Maar die prijs… Voor hetzelfde geld koop je een nieuwe Mercedes A45 AMG met wat opties (vanafprijs €59.250,-), een dik aangeklede Ford Focus RS (vanaf ongeveer €53.000,- en meteen de Limited Edition) of met een klein bedrag extra een standaard Audi RS3 (vanafprijs €79.767,-). Ja, en dan wordt kiezen ineens heel lastig… Wat zou jij doen?

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.