Dit is de duurste Range Rover Sport SVR van Nederland!

Dit is de duurste Range Rover Sport SVR van Nederland!

Range Rover Sport SVR

‘De meeste dromen zijn bedrog’, maar toch kunnen we zoveel kijken naar onze dromen op het internet dat onze dromen toch iets minder bedrog worden. Zo ook deze Range Rover Sport SVR, de duurste in zijn soort. 

Land Rover heeft een goede zet gedaan door de Range Rover Sport te introduceren, maar ze hebben een nog betere zet gedaan door de performance-versie op de markt te brengen, de SVR. De 5 liter V8 met SVR-kuur drukt 550 pk op het asfalt en brengt zo’n heerlijk geluid ten gehore dat je er een uur later nog kippenvel van hebt.

En dat maakt deze Range Rover Sport nog unieker. Deze occasion, want ja, dat is een auto al na 1.501 kilometer op de teller, heeft maar liefst 550 trappelende hengsten onder de motorkap, we zeggen het nog maar eens. Een tijd voor de 0 – 100 sprint geeft de verkoper niet, maar  deze black-on-black-on-black kolos doet dat volgens de fabrieksopgave in 4,5 seconden. Wij willen dat wel eens meemaken, dat 2.300 kilo aan pure power naar de 100 gegooid wordt terwijl wij in de luxe kuipstoelen zitten. Sidenote: ik heb echter een ongelooflijk zwakke maag, dus ik doe alleen mee als ik zelf mag rijden.

Maar wat kost de duurste Land Rover Range Rover Sport SVR 5.0 liter V8 dan? €219.950,- euro en daar zijn de rijklaar-kosten bij inbegrepen, dat dan weer wel. ‘Maar de vanafprijs ligt rond de €210.000,-?‘ hoor ik je zeggen. Klopt, maar bij het samenstellen van deze auto is geen enkele optie onaangekruist gebleven. Ik kan je nu de optielijst gaan voorlezen, maar daar wordt je niet blij van. Houd het erop dat enkel de kleur ‘zwart‘ overal is aangekruist, behalve bij de remklauwen, die zijn knalblauw. En dat steekt wel even lekker af tegen de rest.

De nieuwprijs zou eigenlijk €231.000,- zijn, maar je krijgt dus iets meer dan €11.000,- korting. De afschrijving per gereden kilometer: bijna €7,50. Is weer mooi meegenomen voor de nieuwe eigenaar. Zou jij het er voor neertellen?

Range Rover Sport SVR

Range Rover Sport SVR

Range Rover Sport SVR

Range Rover Sport SVR

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.