Dit is de duurste Lamborghini van Nederland

Dit is de duurste Lamborghini van Nederland

Heb je ergens nog een aantal sporttassen met contant geld liggen? Haal maar te voorschijn. Of heb je nog een aantal appartementen of huizen die je wil verkopen? Verkoop ze maar, want je zult het nodig hebben! 

Hebben we jullie eind vorig jaar tekst en uitleg gegeven over de duurste Golf 7R van dat moment, met zijn prijs van bijna €76.000,- kom je er bij deze Italiaanse stier niet, bij lange na niet. Doe dat bedrag maar gerust keer 10 en een beetje. Ja, echt waar. De Lamborghini Aventador LP750-4 SV uit 2016 moet €790.000,- opbrengen.

Maar wat krijg je dan voor de prijs van een nieuwe Porsche GT3 en Ferrari 812 Superfast samen met nog genoeg geld over om een garagebox te kopen?

Heel wat en toch eigenlijk ook weer niet: Nog geen 1.600 kilo metaal, carbon en techniek in de kleur Verde Ithaca, maar wel een kneiterdikke 6,5 liter V12 die er 750 pk uitperst. Je rijdt dan ook in 1 van de 600 ooit geleverde Aventador SV’s en je kunt binnen 2,8 seconden naar de 100 stuiven, als je durft. Van 0 tot 300 overigens in 24 seconden en mocht je bij de grote gele M gaan eten en alle tafeltjes zijn bezet, dan gebruik je gewoon de exorbitant grote (en functionele) spoiler als tafel. En laten we de centerlock wielen, Verde-Ithaca accenten in het interieur en de altijd handige navigatie niet vergeten!

Al met al dus toch wel waar voor je geld, maar goed. Om nou bijna 8 ton stuk te slaan op een auto, ik zou toch wel mijn droomauto’s al in mijn garage moeten hebben staan, wil ik dat doen. Wat jij?

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.