Dit is de duurste en snelste Audi RS6 van Nederland!

Dit is de duurste en snelste Audi RS6 van Nederland!

In 2002 was de Audi RS6 nog redelijk een wolf in schaapskleren te noemen. Inmiddels is dat al lang niet meer zo en zijn een A6 en een RS6 van mijlenver van elkaar te onderscheiden. Wil je nog meer opvallen? Ga dan langs bij ABT Sportsline.

Het recept is inmiddels niet meer nieuw en ook het Nederlandse prijskaartje is bekend: €77.950,- inclusief BTW en montage. Tel daar een het bedrag van een nagenoeg nieuwe RS6 bij op en je komt, in dit geval, uit op een totaalbedrag van €328.980,-. Daarmee is dit exemplaar op dit moment de duurste RS6 die in Nederland te koop staat.

De titel ‘snelste RS6 van Nederland’ moet ie delen met de andere RS6-R modellen van ons land. Inmiddels rijden er al een aantal rond en allen doen ze 0 naar 100 km/h in slechts 3,2 seconden: 0,4 seconden sneller dan het standaardmodel. Uiteraard mogelijk gemaakt door de ABT Sportsline upgrade waardoor de twin-turbo 4,0-liter V8 nu 740 pk en 920 Nm koppel levert. Het exterieur heeft er 10 nieuwe onderdelen bij gekregen, plus de 22-inch lichtmetalen velgen om het uiterlijk af te maken. In dit geval afgewerkt in een soort goud/brons; staat hem erg goed! Interesse in deze ultieme familiewagen? Hij staat te koop bij Audi Bourguignon.

[UPDATE] De prijs is inmiddels gezakt naar €290.745,-

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.