Dit is de duurste (en dikste?) Jaguar te koop op dit moment!

Dit is de duurste (en dikste?) Jaguar te koop op dit moment!

Jaguar XJR15

Dit weekend vindt het Goodwood Festival of Speed plaats bij onze overburen en alle fabrikanten van exclusieve auto’s zijn erbij, inclusief hun duurste speeltjes!

En dat bracht me deze week op het idee om eens een van de grootste verkoopplatformen van Nederland te gaan verkennen en op zoek te gaan naar de duurste auto te koop op dit moment. En het antwoord is duidelijk: deze knalblauwe, ultra-exclusieve, 456 pk sterke Jaguar XJR15 kan voor €995.000,- van jou zijn!

Inderdaad, je moet bijna een miljoen meebrengen, wil je deze kanonskogel uit het Miami-Vice tijdperk mee naar huis nemen, maar dan heb je ook iets. Een 6 liter V12 met 456 pk die in 1992 al binnen 3,3 seconden naar de 100 schoot! Stel je even voor, toen de meeste van ons nog niet geboren waren of net konden kruipen, gespte de eigenaar zich in de kuipstoelen, koptelefoon op en BAM! In iets meer dan 3 seconden naar de 100! Zelfs de huidige generatie supercars heeft daar moeite mee!

Dus kies maar, 4 rijtjeshuizen en geld over voor een Audi RS6 C6 Avant of deze ‘blast from the past’?  Een lastige keuze, maar ik zou voor de Jag gaan. Want je koopt 1 van de 51 units ooit geproduceerd, waarvan er nu nog 49 over zijn. En er staat nog maar 52 kilometer op de teller!  Over uniek gesproken. Het lijkt me geweldig om zo’n tijdcapsule in je garage te hebben staan, welke overigens mede ontworpen is door de ontwerper die verantwoordelijk is geweest voor de McLaren F1. En mocht je hem ooit buiten laten, dan is het gegarandeerd een nekkendraaier!

Jaguar XJR15

Jaguar XJR15

Jaguar XJR15

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.