Dit is de duurste Abarth van Nederland!

Dit is de duurste Abarth van Nederland!

Dat deze opgevoerde Fiat 500’s niet goedkoop waren wisten we al langer, maar als je de prijs ziet van deze Abarth 500 schrik je toch wel een klein beetje…

Laten we eerlijk zijn, deze 70° ANNIVERSARIO uitvoering is wel erg lekker. Laten we beginnen met de groene en Monza 1958 gedoopte lakkleur (naar de eerste 500 Abarth die dat jaar op het Italiaanse circuit verschillende snelheidsrecords vestigde), de grijze zijschorten en wielkastverbreders, de zwarte 17-inch velgen en rode Brembo-remzadels, de diverse stickers en logo’s (waaronder een leuke Abarth & C. uit de begindagen op de neus) én natuurlijk vooral de Spoiler ad Assetto Variabile. Wat Italiaans is voor variabele achtervleugel. Juist ja, de strijkplank bovenop de achterklep laat zich manueel verstellen. Er zijn tussen hoeken van 0 tot 60 graden maar liefst 12 standen en je kan er (bij 200 km/u) tot maximaal 42 kilo aan downforce mee genereren.

In een vlakkere positie ondervindt de auto natuurlijk minder luchtweerstand, dan spurt je er in 6,7 seconden mee naar 100 km/u en haal je desgewenst een top van 225 km/u. Voor wie dat nog niet echt indrukwekkend vindt, het gaat hem hier wel dus nog altijd maar om een variant van de Fiat 500. Al heeft hij voorin dan wel de bij Abarth-fans welbekende 1,4 liter-turbomotor zitten, hier goed voor 180 pk en 250 Nm.

Autobedrijf Tolman vraagt voor deze gelimiteerde versie € 39.950,- . Nee de auto is niet nieuw, maar heeft slechts 1.500 km gereden. De nieuwprijs ligt ergens rond de € 45.000,- . De advertentie vindt je [KLIK HIER]

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.