Dit is de Dodge Charger SRT Hellcat Octane Edition!

Dit is de Dodge Charger SRT Hellcat Octane Edition!

Ze zeggen dat je een oude hond geen nieuwe trucjes kunt leren, maar neem even de tijd om naar deze Charger te kijken.

De zevende generatie bestaat al sinds 2011 en Dodge is op de een of andere manier nog steeds bezig met het vinden van manieren om de sedan bij te werken zonder een volledig nieuw model uit te brengen. Voor de 717 pk sterke Charger SRT Hellcat is nu tijdelijk – alleen in 2019 – het Ocation Edition pakket toegevoegd aan de optielijst. De Octane Edition beschikt ook over een aantal features die eerder niet beschikbaar waren voor de performance sedan. De optie is beschikbaar voor een extra $1495,- bovenop de vanafprijs van $67.245,-.

Voor dit bedrag geeft Dodge je Charger SRT Hellcat graag de murdered-out look dankzij een Pitch Black-afwerking in combinatie met andere donkere accenten. Als alternatief kan de Octane Edition worden besteld in White Knuckle met een Satin Black middenstreep over de volledige lengte met Octane Red accenten aan de randen. De gelimiteerde Charger krijgt bovendien ook zwarte badges en een donkere look voor de grille en de spoiler. Om het allemaal echt de moeite waard te maken, gooit Dodge 20-inch aluminium gesmede wielen met Brembo-remmen onder de extra dikker Charger.

Voor wie het vergeten is: de Dodge Charger SRT Hellcat sprint dankzij de 717 pk sterke 6,2-liter V8 van 0 tot 100 km/h in slechts 3,6 seconden. Het accelereren stopt pas bij een topsnelheid van 326 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.