Dit is de dikste RS6 te koop op dit moment!

Dit is de dikste RS6 te koop op dit moment!

RS6 C7 Performance

Sinds deze week zijn autoliefhebbers van over de hele wereld weer helemaal idolaat van de Audi RS6 C7. De verantwoordelijke daarvoor is Jon Olsson. Leuke vent, maar menig vrouw/vriendin moet nu weer avonden lang de verhalen hun wegzwijmelende wederhelft aanhoren.

De RS6+ die Jon in elkaar heeft getoverd, is voor 99 procent van de wereldbevolking onbereikbaar. Wij hebben de oplossing! En hij kost nog minder dan een ton ook! Deze potentiële RS6+ killer kost je €99.950,- om precies te zijn! En wat krijg je dan? Een van de meest sinistere supercar-verslinders die je ooit hebt gezien. De standaard RS6 C7 heeft al 560 pk en daarmee schiet je jezelf al binnen 3,9 seconden naar de 100. De 605 pk sterke RS6 Performance maakt je met het sprintje van 3,7 seconden naar de 100 nog ietsjes sneller wagenziek.

En dan is er deze RS6 C7 die een Joel Beukers-kuurtje heeft gehad. Hoe snel deze black-on-black-on-black boodschappenwagen naar de 100 klapt, weten we niet, maar met 740 pk onder je rechtervoet moet dat toch kunstje toch wel binnen de 3 en 3,5 seconden geklaard zijn. De in ‘Panther Schwarz Kristall Effect’-uitgevoerde vierzitter bekent ook in het interieur geen kleur. Alles is zwart. Het enige wat nog een beetje licht weerkaatst in het interieur, is de carbon inleg en de zilveren accenten. De 22 inch Vossen wielen zijn een optie die je tegen meerprijs mee krijgt, maar zonder inruil van je oude auto moeten deze jetsers er wel bij te onderhandelen zijn. Twee jaar garantie krijg je sowieso nog van de dealer!

Natuurlijk komen er nu natuurlijk RS6-virtuozen die gaan zeggen ‘Maar Tim, er staat een ongelooflijk dikke beige RS6 Performance te koop’ of ‘Die Nardo-grijze RS6 Performance is veel dikker!’ Koop maar een van die twee en dan zetten we ze op de dragstrip van Spring Event naast elkaar. Ik in deze Darth-Vader-RS6 en jij in je RS6 naar keuze. Terwijl ik je vanaf de streep al zoek rijd, ga ik me bedenken of ik met het geld wat jij extra uit hebt gegeven nog een eerste generatie RS3 (€30.000,-) erbij koop of toch een nieuwe M2 (€70.000,-) op de kop tik. Genoeg argumentatie dat dit de dikste RS6 C7 is die op dit moment te koop staat?

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.