Dit is de dikste Porsche te koop op dit moment!

Dit is de dikste Porsche te koop op dit moment!

911 GT3

Het is een week met tropische temperaturen geweest, dus de verkoopsites zullen overspoeld zijn met zoektermen als ‘cabriolet’ en ‘airco’. Wij hebben voor jullie een topper uit de categorie ‘kneiterdik!’ 

We twijfelden nog even, zullen we voor die exclusieve McLaren 570GT uit het MSO-programma of toch voor die knalrode, handgeschakelde Porsche 911 GT3?

We hebben gekozen voor die laatste, want naast dat we het geweldig vinden dat we een gloednieuwe GT3 op het net zien verschijnen, zijn we erg te spreken over de kleurkeuze (Karminrot) en het feit dat de eigenaar heeft gekozen voor een handbak. Het is ons een GT3, de €272.500,- kostende kanonskogel is de afgelopen 7 maanden nauwelijks buiten geweest, 855 kilometer staat er maar op de klok. Wij betwijfelen of het vermogen van 500 pk het afgelopen jaar ooit daadwerkelijk op het asfalt gedrukt is.

Maar laat dat een taak zijn voor de nieuwe eigenaar, misschien wel jij. Stel de navigatie in op ‘Saint Tropez’ en laat je deze zomer nog op de Franse snelwegen verleiden tot het in de toerenbegrenzer jagen van dit prachtige investeringsobject. Na ieder tolpoortje proberen van 0 naar 100 te accelereren in minder dan 4 seconden en mocht je die Usain Bolt-praktijken zat zijn, dan zet je de rode raket gewoon met 140 op de cruise control. De 911 GT3 kan het allemaal.

911 GT3

911 GT3

911 GT3

911 GT3

911 GT3

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.