Dit is de dikste McLaren te koop in Nederland!

Dit is de dikste McLaren te koop in Nederland!

McLaren 675LT

McLaren, na de legendarische F1 is het merk wat betreft personenauto’s een beetje in de vergetelheid geraakt. Maar sinds de MP4-12C zijn ze terug, beter dan ooit tevoren. En dan hebben we het nog niet eens over de modellen daarna.

Een van de auto’s die daarna ontworpen werd, was de SLR McLaren, maar nu gaan we het over een van de nieuwste kanonskogels hebben: deze maagdelijke witte McLaren 675LT. Deze vlijmscherpe hommage aan de successen van McLaren bij de 24 uur van Le Mans vlamt je met behulp van 674 pk binnen 3 seconden rond naar de 100. Zo, weet je dat alvast.

Punt is wel, je moet zo’n €483.400,- achterlaten bij Louwman. Daar is nog wel iets vanaf te praten, maar alsnog prijkt dit bedrag onder het koopcontract van menig vrijstaand huis. Maarja, de 675LT is in principe ook een huis op wielen. Wij autoliefhebbers zijn niet zo moeilijk wanneer het er op aankomt, wij pakken ons koffertje in, een paar broeken, shirts en tandenborstel en klaar.

Wel een huis met een 3,8 liter twin turbo V8 dan. De hoeveelheid carbon die op deze kanonskogel is te vinden, is ongekend. Van de voorbumper tot de sideskirts en zelfs tot de spiegelkappen aan toe, carbon is het wat de klok slaat. ‘Carbon fibre exterior upgrade pack’ heet dat dan. En ook in het interieur is het niet anders, het zwarte leder en alcantara wordt afgewisseld met, hoe kan het ook anders, carbon en de heerlijk smaakvolle oranje details van de stiksels in de stoelen en de gordels. Hadden we het al gehad over de match met de oranje remklauwen?

Ben je nog niet om? Dan hebben we de allerlaatste reden voor je: aan frisse lucht geen gebrek! Mocht je een chick oppikken van het terras of je moeder of schoonmoeder in de passagiersstoel zetten en het gaspedaal door de bodem naar buiten willen drukken, misselijk worden is er niet meer bij: de buikschuiver is uitgerust met airco en mocht je daarmee niet genoeg frisse lucht genereren, is er ook nog een ‘Roof scoop’ gemonteerd om extra frisse lucht in de longen van je passagier te bonjouren.

Issie het aanschaffen waard? Wij denken van wel, al is het alleen maar om het feit dat er maar 500 van gemaakt zijn en dat het daarom investeringsgewijs al het overwegen waard is. Wie van je vrienden gaat eens een goed gesprek met zijn papa voeren nu?

McLaren 675LT

McLaren 675LT

McLaren 675LT

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.