Dit is de dikste M4 te koop op dit moment, met Liberty Walk bodykit!

Dit is de dikste M4 te koop op dit moment, met Liberty Walk bodykit!

BMW M4 Liberty Walk

Wanneer een standaard M4 je niet breed genoeg is, kun je naar een tuner gaan die hem van een botoxkuurtje voorziet. In onze Lage Landen was er geen tuner die dat deed, dachten we, maar wij hadden het mis!  

Het resultaat staat voor je, een BMW M4 met een Liberty Walk bodykit, op Nederlands kenteken! En als je dacht dat het daar ophield, heb je het mis. Het eerste wat je denkt als je naar de foto’s kijkt, is ‘Die komt toch geen enkele drempel over in Nederland?‘ Zeker waar, maar ik heb even gesproken met de makers van deze ‘middelvinger-naar-autorijdend-Nederland‘,  Streetcustoms, en de auto heeft meer modificaties dan je op het eerste moment zou denken.

Koop je voor €75.000,- een hele nette BMW M4, de eigenaar van deze auto was dat alleen al kwijt aan de ombouw. Dus tel even met me mee: De Liberty Walk bodykit kostte inclusief spuiten, een deeltje in carbon hier en daar en montage ongeveer €30.000,-. Tel daar de op maat gemaakte Vossen wielen bij op: €15.000,-. Ja, niet gelogen! Het betreffen driedelige Vossen wielen die vooraan 10,5J breed zijn en achteraan zelfs 12J. Voor degene die nu denkt ‘Wat moet ik met die cijfers?‘ We zullen het uitleggen, 1J is gelijk aan 2,5cm, dus aan de voorzijde zijn de velgen iets meer dan 26cm breed en aan de achterzijde heb je net genoeg aan je meetlat van de lagere school: 30cm!

Daarnaast het drempel-verhaal, een schroefsetje was natuurlijk niet duur genoeg voor dit project, dus mocht een airridesysteem van een niet misselijke €10.000,- het contact met het wegdek gaan verzorgen. Een Akrapovic-uitlaatsysteempje om te laten horen dat deze laagvlieger je nadert, voor het geval je deze auto niet aan hoort komen. (Dat lijkt ons stug, maar toch, het zou kunnen!) De M4 produceert namelijk 511 pk in plaats van de gebruikelijke 431 pk. En ook aan de muzikale tonen in het interieur is gedacht, om ook lekkere beats uit de speakers te kunnen pompen wanneer je lekker aan het cruisen bent met je aandachtstrekker, is er een geluidssysteem ingebouwd van een luttele €10.000,-. Versterkers uitgevoerd in 24-karaats goud inbegrepen, check!

De eigenaar heeft al een aardig rijtje auto’s versleten, van een BMW i8 tot een Porsche Panamera GTS en een Ferrari 458. Zijn laatste speeltje was een Range Rover Sport SVR die in de Hart voor Auto’s – Carparazzi groep al eens de revue gepasseerd is. Wat zijn nieuwste speeltje wordt? De kans dat het een tweezitter wordt met standaard meer dan 500 pk onder kap is heel erg aanwezig. We houden de spanning er nog even in. Deze M4 kan in ieder geval van jou zijn wanneer je €102.950,- aftikt bij VD Akker in Best!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.