Dit is de dikste M3 Touring te koop op dit moment!

Dit is de dikste M3 Touring te koop op dit moment!

M3 E91 Touring

En ik hoor je meteen denken ‘BMW heeft toch nooit een M3 Touring gebouwd?’ Klopt als een bus! Maar gelukkig zijn er gekken die hem wel bouwen. Nu staat er een te koop en dat maakt het meteen de dikste M3 Touring te koop op dit moment! 

Wij van Hart voor Auto’s snappen er nog steeds niets van. Terwijl Audi met RS4’s rondstrooit zoals zwarte piet met pepernoten gooit (of moet ik regenboogpiet zeggen tegenwoordig?) en Mercedes C63 AMG Estates uitdeelt alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, vertikt BMW het om met een concurrent voor deze kinderwagenvriendelijke krachtpatsers te komen.

‘BMW maakt rijden geweldig’, maar niet voor de sportiefste papa’s. Dus dan moeten we het heft maar in eigen handen nemen en dat deed de eigenaar van deze pretraket zeker! Deze M3 E91 Touring was bij de geboorte al een potente rakker met zijn 218 pk en ‘328i’ badge. Plastische chirurgie in de vorm van een E92 M3-neus, dito kont en verlaging in de vorm van een schroefset maakten het al een wagen die echt gezien mocht worden. Maar ‘bigger is better’, dus waarom knal je er niet meteen een volledige M3 motor plus aandrijving in? Superchargertje erop en gaan met die banaan.

Hoeveel vermogen die heeft? Net zoveel als de nieuwe BMW M5 Competition, 625 pk. Maar geloof ons dat deze Frankenstein-M3 meer herrie maakt dan zijn af-fabriek grote broer. Een Akrapovic mag zich laten horen wanneer de 4 liter V8 op zijn staart wordt getrapt en semislicks houden je op de weg, ge-ga-ran-deerd! Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar dit is wat ons betreft de dikste station die we in tijden op het net voorbij hebben zien komen. Denk jij nu ‘Ik sla nu mijn spaarpot stuk en ik moet hem hebben’, je kunt nog 5 dagen meebieden! Het hoogste bod staat op dit moment op nog geen € 30.000,- en dat is echt een lachertje voor deze wagen! Wij zijn benieuwd waar de auto uiteindelijk voor verkocht wordt.

M3 E91 Touring

M3 E91 Touring

M3 E91 Touring

M3 E91 Touring

M3 E91 Touring

M3 E91 Touring

M3 E91 Touring

M3 E91 Touring

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.