Dit is de dikste Golf 7 GTI te koop op dit moment!

Dit is de dikste Golf 7 GTI te koop op dit moment!

Golf GTI Performance

En hoe graag ik het ook wil objectiveren, een mening blijft subjectief. Maar laat me jullie meenemen in waarom dit toch echt de dikste Golf 7 GTI is die je op dit moment in Nederland kunt kopen!

Toen de Golf 7 uit kwam, moest ik er even aan wennen, zoals dat bij zoveel nieuwe auto’s het geval is. Het vlotte uiterlijk en de soepele lijnen van de Golf 6 waren ver te zoeken bij de nieuwe 7. Nee, de Golf 7 was bedeeld met een scherper en agressiever uiterlijk en uiteraard was deze weer leverbaar in de R- en GTI-uitvoering. De duurste Golf 7R van Nederland heeft al eens de revue gepasseerd en nu is het tijd voor zijn voorwielaangedreven broertje. En wat voor een!

De GTI Performance in spe lijkt te zijn samengesteld door Darth Vader, want waar je ook kijkt, vrijwel alles is in het metallic zwart uitgevoerd een detail hier en daar in het rood maakt het tot een smaakvol en gebalanceerd geheel. Bij het zien van deze auto wist ik dat ik deze met jullie moest delen. Het uiterlijk van de Stealth-straaljager werd voorzien van een extra splittertje op de voorbumper, de diffusor achter werd voorzien van een extra lipje en de achterklep heeft een originele GTI Clubsport opgespeld gekregen. Had ik de zwarte 19 inch Pretoria velgen en de fabrieksverlaging al benoemd? Zo niet, dan weten jullie het nu.

Het interieur is voorzien kuipstoelen met het kenmerkende ruitjesmotief. De wat oudere GTI-rijder zal het doen denken aan de oer-GTI en deze stoelen staan hem naar mijn idee vele malen beter dan een interieurtje uitgevoerd in leder. Het stuur, uitgevoerd in alcantara, is er ook eentje uit de GTI Clubsport en daagt je nog meer uit om de openbare weg als circuit te gebruiken. Het schreeuwt nog meer ‘Geef mij de sporen!’ Het panorama-dak is ook van meerwaarde, het zorgt er voor dat je een beetje extra zon kunt laten schijnen op de carbon inleg in het interieur. En het is jullie vast al opgevallen dat deze GTI uitgerust is met een DSG-bak. Voor velen zal dat een geschenk uit de hemel zijn, voor mij niet. Laat me je uitleggen waarom. De auto is namelijk uitgevoerd met een Akrapovic-uitlaat en ik wil zelf bepalen wanneer ik die laat brullen van genoegen. Ik wil zelf door de versnellingen jagen, de 2 liter turbo motor in zijn toerenbegrenzer jagen, de koppeling in stampen en de pook een loeier geven naar de volgende versnelling om daarna de Akra een dikke plof als bedankje te horen geven. De DSG-bak is een geweldige uitvinding, maar niet in een auto als deze. En dit is echt het enige wat ik aan te merken heb op deze auto.

Sommigen van jullie zullen vallen over het standaard vermogen van 230 pk. ‘Een Clubsport heeft er 265, jongen!‘ hoor ik menigeen al zeggen. Maar met deze jongen klapper je ook al in 6,4 seconden naar de 100. Probeer hier eerst maar eens mee te rijden zonder wielspin, daarna praten we verder. Als je dat onder de knie hebt, dan mag je hem van mij van een chipje op maat voorzien. Zo, tot zover mijn lofzang over de dikste Golf 7 GTI die je op dit moment kunt kopen. Fijn weekend!

Golf GTI Performance

Golf GTI Performance

Golf GTI Performance

Golf GTI Performance

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.