Dit is de dikste en duurste F12 TDF te koop op dit moment!

Dit is de dikste en duurste F12 TDF te koop op dit moment!

F12 TDF

Wie dit weekend op de IAMS is geweest, heeft moeite met slapen, stopt niet met kwijlen en denkt nu constant aan de auto’s die die wil kopen. Laten wij van Hart voor Auto’s er nog een schepje bovenop doen! 

En dat doen we met een kneiterdikke Ferrari F12 TDF, 1 van de 799 units ooit geproduceerd. We vliegen voor dit stijgerende paard naar de andere kant van de wereld en staan oog in oog met een verdomd lekker geconfigureerde supercar!

Voor $1,499,000 dollar, omgerekend iets meer dan €1,2 miljoen in euro, kan dit investeringsobject van jou zijn. Over een investering gesproken, deze vraagprijs is al bijna meer dan het driedubbele van de nieuwprijs! Maar dan krijg je ook een atmosferisch gemotoriseerd beest waar je u tegen zegt! En dat soort V12’s gaan zeldzaam worden, want Ferrari gaat met V8’s aan de slag in de toekomst…

Terug naar de auto! Een maagdelijk witte basis wordt onderbroken door accenten in een kleur die doet denken aan Blu Pozzi, maar laten we het op donkerblauw houden. Sideskirts, de streep die centraal over de auto loopt, zelfs de velgen en diverse delen onder de motorkap zijn in het contrasterende kleurtje gedoopt. De gele remmerij en de twee gele lijnen op de blauwe streep maken er een gebalanceerd geheel van. Op je huis, tuin en keuken-Honda of Mercedes zou het een ‘zooitje ongeregeld’ zijn, maar deze F12 TDF kan het verdomd goed hebben.

En in het interieur gaat het gewoon door, karamel-kleurig leder met blauwe en gele accenten, smaakvol tot en met. Wil je ongemerkt over straat, dan zou ik je €1,2 miljoen anders besteden in ieder geval.

Koop je deze atmosferische V12 met opvallende verpakking, dan mag je jezelf mengen in het gezelschap van Horacio Pagani, Gordon Ramsay en onze eigen Jeroen van den Berg. Let wel, je moet de eerste kilometers even rustig aan doen met je aankoop, dus geen Gumball of Streetgasm, want de kilometerteller staat pas op 563 mijlen, omgerekend 906 kilometer.

F12 TDF

F12 TDF

F12 TDF

F12 TDF

F12 TDF

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.