Dit is de dikste en duurste Brabus te koop op dit moment!

Dit is de dikste en duurste Brabus te koop op dit moment!

6x6 Brabus G63 AMG

Bedrijfswagens, we besteden er weinig aandacht aan. Een Opel Vivaro, een Volkswagen Transporter, de meesten van jullie worden daar niet warm van. Maar wanneer we zeggen ‘Brabus 6 x 6’, dan hebben we je aandacht wel he? 

En bij het zien van de foto hierboven denken jullie ‘Wat moet je met zo’n pooierbak als bedrijfswagen?’ Ons antwoord is simpel: ‘Helemaal niks’. Maar de laadbak van de 6×6 is lang genoeg om je G-klasse met watervrees te voorzien van een zakelijke bijtelling in ons kikkerlandje. Betaal je normaliter een godsvermogen voor je dikke bedrijfsauto, op grijs kenteken betaal je €140,- per kwartaal. Juist, je Golfje V wat nu voor de deur staat, kost net zo veel in het kwartaal (Lees: Je lacht je ballen uit je broek, terwijl je zwaait naar de Belastingdienst)

Maar goed, de 6×6 staat nu bij een dealer bij onze oosterburen. Uiteraard, want geen enkele Nederlander haalt het in zijn hoofd om deze kolos op gele platen te zetten. Nee, zou je de Staatsloterij hebben gewonnen en nog een miljoen of 1,5 over hebben, dan moet je eerst €1.190.000,- neertellen bij de dealer. Of minder, maar dat ligt aan jouw onderhandelingsskills en daarna mag je naar het RDW toe hier in Nederland. Schrijf je jezelf in bij de KvK en importeer je dit huis op wielen op grijs kenteken, dan hoef je geen BPM af te dragen. We zijn overigens benieuwd wanneer de eerste Jeep Grand Cherokee Trackhawk’s op grijs kenteken in ons land te bewonderen zijn.

Maar, wat krijg je nu eigenlijk wanneer je deze Brabus G63 AMG 6×6 Brabus koopt? Waar voor je geld, punt. Een pussymagnet waar je u tegen zegt, 700 pk een 960 Nm koppel in je vliegdekschip. Een vervoersmiddel waarmee je niet meer om de rotonde hoeft, maar er overheen kunt. Een zwart gat om je in te verplaatsen wat er voor zorgt dat knipperlichten overbodig zijn, want wanneer jij er aan komt, gaat alles en iedereen uit de weg. Je krijgt een sportuitlaat van Brabus met regelbare klep, een klap LED-verlichting voor wanneer je bang bent in het donker, een stapel carbon en een interieur waar menig pornofilmproducent maar al te graag een film in op zou willen nemen. En dat alles met een wegenbelasting van nagenoeg niks. Over een goede zakelijke investering gesproken.

6x6 Brabus G63 AMG

6x6 Brabus G63 AMG

6x6 Brabus G63 AMG

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.