Dit is de dikste BMW M3 te koop in Nederland! G-POWER!

Dit is de dikste BMW M3 te koop in Nederland! G-POWER!

M3 G-Power

Een BMW uit de M-serie is dik, welke dan ook. De sportieve lijnen doen menig nekken draaien en vingers wijzen. Maar mocht een ‘normale’ M je te gewoontjes zijn, kun je ook langs G-Power. En ga je daar naartoe met een M3, dan krijg je dit.

De M3 E92 is alweer sinds 2007 op de markt. Dit exemplaar zag het levenslicht een jaar later en dat betekent dat de sportwagen alweer 10 kaarsjes uit mag blazen dit jaar. En dat betekent ook dat de restwaarde van de auto op een punt komt dat de auto bereikbaar wordt voor het grote publiek. Deze auto heeft zijn eerste jaren doorgebracht bij een Duitse liefhebber die vrijwel iedere BMW M had staan. Maar deze M3 G-Power mocht het veld ruimen, omdat ook zijn M4 voor een G-Power vermogenskuur ging. En zo is het Nederlandse wegennet verblijd met deze performance-buffel.

En een buffel is het. Met 420 pk is het al een potente bak, maar G-Power monteert een loeier van een compressor die er nog 210 pk bij bonjourt. Een totaal van 630 pk dus en daarmee knal je binnen 3,2 seconden naar de 100. Disclaimer: alleen wanneer je tractie hebt. Stamp je vol op het gas bij 130 kilometer per uur, dan heb je nog wielspin. En dat met alle veiligheidssystemen aan. Dit is geen auto voor beginners dus. Het mooie is dat de compressor je vrijwel continue beschikking geeft over het vermogen tot je in de buurt komt van de 8000 toeren. En ondanks dat de eigenaar immens tevreden is over zijn G-Power M3, moet de maagdelijk witte wagen het veld ruimen voor een werkbus. Heb jij nog iets voor hem staan? Of zou de Volkswagen Transporter met Porsche motor meer iets voor hem zijn?

De standaarduitrusting kennen we wel van BMW: overal carbon en een dik interieur. Het G-Power pakket omvat behalve een compressor ook nog een intercooler, een nieuw programma voor de DCT-versnellingsbak, een carbon air-intake en normaliter ook een G-power uitlaatsysteem. Maar hier zit er een volledig Akrapovic systeem onder, ook zeker niet mis! De gemonteerde BBS wielen maken de auto nog dat beetje dikker, al zouden wij toch voor een breedsetje CSL wielen kiezen!

Het is geen goedkope auto om te rijden (Ja, wat dacht je dan?), maar op Euro 98 knikkert de opgedirkte M3 dus 630 pk en 590 Nm koppel op tafel. Het kan nog gekker. Echt? Ja. Heb jij nog een ton met Octaan 102 staan? Dan zul je 650 tot 680 pk moeten gaan beteugelen. Maar dat is geen goed idee, geloof ons. Want hoe merkbaar het ook is, je tractie wordt er nog minder door.

Dus, ga jij wachten op de nieuwe X4M40i of ga je voor dit bakbeest? We geven je een tip: Deze M3 heeft voor bijna €40.000,- aan modificaties, DUS GRIJP DIE KANS!

Volgende week weer een hele dikke occasion in de rubriek ‘De dikste te koop!’  Heb jij een tip? Laat het ons weten!

M3 G-Power

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.