Dit is de dikste BMW i8 te koop!

Dit is de dikste BMW i8 te koop!

BMW i8 Streetcustoms

Hybride auto’s, iets waar wij autoliefhebbers het niet graag over hebben. Maar voor ondernemers is het een verdomd mooi iets. Weinig bijtelling, goedkoop en vaak ook snel rijden, maar daar komt bij dat de meeste hybride auto’s wat saai zijn. Deze BMW i8 is een uitzondering op de regel.

Ja echt, deze BMW i8 alias ‘batterij met hoogtevrees’ is er eentje die het waard is om uit te lichten. ‘Tuning’ in de meest letterlijke zin van het woord. De verkoper/bouwer van deze auto is Streetcustoms, degene die wel al kennen van de Liberty Walk BMW M4, en man, wat moeten we bedrijven als dit koesteren.

Zij maken dromen werkelijkheid en zorgen ervoor dat het Nederlandse wagenpark auto voor auto wat minder grijzig wordt. Deze BMW i8, welke overigens de eerste op airride is in Europa (en de tweede ter wereld), kost je in de BTW net geen €100.000,-. Voor de ondernemer die graag in bedragen excl. BTW praat, is dit €82.644,63. Hopsakee, de boekhouder zal blij met je zijn. En het scheelt een hoop met de nieuwe Gumpert RG Nathalie, de elektrische krachtpatser met het uiterlijk van de Nissan GT-R, deze kost namelijk €420.000,- excl. belastingen!

En wat krijg je dan voor dat bedrag? Nou, een hoop kunnen we je vertellen. Uiteraard de standaard 1,5 liter motor die in combinatie met de verbrandingsmotor 231 pk presenteert, maar vooral een sinistere introvert. Het uiterlijk wordt gekenmerkt door ‘zwart’ en om niet zwarter dan zwart te zijn, worden de Satin Black-kleurige wrap en de op maat gemaakte 22 inch zwarte Vossen wielen onderbroken door een koperkleurige bies. Niet meteen onze keus, maar he, over smaak valt te twisten. Onopvallend over straat is er, hoe tegenstrijdig ook, niet bij met deze rakker.

En alsof dat nog niet genoeg is, de audio is geupgrade met een set speakers, subwoofers en versterkers, dus laat ‘De mijne is 4x duurder’ maar al wat het kan uit de speakers knallen! Voor de milieubewuste ondernemer met flair die nog niet helemaal om is, je krijgt er een sleutel bij waarop alle functies van de auto uit te lezen zijn en je krijgt een snellader bij, dus mocht je naar Saint Tropez willen rijden, maar niet teveel benzine willen verstoken, pak op een tussenstopje een kopje koffie en ratskedats, je i8 zoeft je weer geruisloos naar de zon. De hybride auto, zo mooi kan het zijn!

BMW i8 Streetcustoms

BMW i8 Streetcustoms

BMW i8 Streetcustoms

BMW i8 Streetcustoms

BMW i8 Streetcustoms

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.