Dit is de dikste AMG te koop op dit moment!

Dit is de dikste AMG te koop op dit moment!

Mercedes AMG GT-R

Deze week was er nogal wat AMG-gebulder te vinden op de Hart voor Auto’s-website. Voor de occasion van de week zijn we dus eens in het AMG-aanbod gedoken van de Lage Landen, logisch. 

Na de C63 S van Max Verstappen de nieuwe safety car van de Formule 1, de AMG GT R en de E63 S aangepakt door RENNTECH was het voor ons een logische stap om eens te kijken welke Affalterbach-asfaltvreters er te koop staan in ons pittoreske Nederland. En de uitkomst toverde een glimlach op ons gezicht, want man, wat staan er dikke AMG’s te koop in Nederland. Wij voelen een gevoel van trots op komen!

De titel voor dikste AMG die op dit moment te koop staat, gaat naar deze staalgrijze Mercedes AMG GT R! En wij halen niet voor niets deze specifieke wagen aan. De 4 liter V8 produceert natuurlijk 585 pk en 700 Nm aan koppel en brengt een roffel ten gehore zoals alleen een AMG dat kan, maar dat is niet het enige. Er staat nog een GT R te koop, een gitzwarte Linkerbaan-AMG GT R, maar de grijze GT R is net, net wat smaakvoller samengesteld. Door de grijze lak komen de vloeiende lijnen van de auto helemaal tot zijn recht en de carbon accenten die all over de auto zijn geplaatst, maken het plaatje compleet: van de splitter op de voorbumper, tot de roosters in de zijschermen en de spoiler achterop aan toe. De keramische remmen geven nog een stiekeme hint af dat je hier met een serieuze wagen te maken hebt. Als je dan het interieur binnentreedt, wordt er nog maar eens een rits carbon op je netvlies geprint en ook meteen vallen de rode gordels en de AMG-kuipstoelen je op. Het zijn die details die een auto helemaal af kunnen maken en in het geval van deze GT R doen ze dat ook zeker! Dan doet het er weinig toe dat je binnen 4 seconden naar de 100 gejaagd kan worden, of toch wel?

Voor de gehele optielijst, check de advertentie en voor de ondernemers, de BTW van deze supercar is aftrekbaar! Voor de geïnteresseerde, dat is bijna €47.000,- dus dan kost de auto ineens nog maar €222.000,-. Koopje, toch!?

Mercedes AMG GT-R

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.