Nieuws

Dit is de Brabus 850 Buscemi Edition!

Brabus staat er om bekend dat ze van een redelijk beschaafd ogende AMG een zeer dikke wagen maken. Alles is zelf samen te stellen en niets is te gek, en dat kunnen we zien aan dit extravagante exemplaar.

De Brabus 850 Buscemi is een door Brabus aangepakte G63 AMG, ontworpen in samenwerking met een designer genaamd Jon Buscemi. Hij is verantwoordelijk voor het creƫren van sneakers die gouden elementen bevatten, evenals deze G-wagen. Overal op en in de Brabus 850 zijn gouden en carbon details te vinden. Zo is de Biturbo badge op de zijkant vervangen door een gouden exemplaar, en de side-skirt is voorzien van een gouden rand. Ook bij de wielen is er gebruik gemaakt van goud, zo is er een gouden rand toegevoegd in de 23 inch Brabus velgen, de remklauwen zijn goud, en de reservewiel-kap op de achterkant is deels van goud.

Alsof er nog niet genoeg goud aanwezig was op de auto, gaan we nu door naar het interieur. Brabus heeft gebruik gemaakt van het beste leer voor de stoelen, en zelfs de vloer is ermee bekleed. Alles wat standaard aluminium is in het interieur is vervangen door goud, en dat is heel wat goud. Het stuur, de schakelflippers, en zelfs de lichtknop is van goud! Op de middenconsole is nog meer te vinden, alle details zijn van goud, en de aluminium knoppen rondom de gouden schakelpook zijn ook van goud. Brabus heeft het plafond van de wagen voorzien van optische fibers, die licht geven in verschillende kleuren. Hierdoor waan je je als het ware in een Rolls-Royce met sterrenhemel. De kleur die de optische fibers geven werkt samen met de rest van de ambient-lighting.

Qua prestaties is er ook het een en ander veranderd. Zo is de 5.5 liter biturbo V8 opgeboord naar 6.0 liter. Hier heeft Brabus 838 PK uit weten te halen en een flinke 1450 Nm! Ondanks dat de auto ruim 2.5 ton weegt, is het met de Brabus 850 Buscemi mogelijk om in slechts 4 seconden van 0 naar 100 te accelereren. De topsnelheid is een begrensde 260 km/u, om de banden te beschermen.

Wat het allemaal mag kosten? Heel veel! De Brabus 850 Buscemi kost 410.000 euro ex. BTW. Het kost wat, maar dan heb je wel een flink aangepakte G63 AMG met alle mogelijke opties beschikbaar. Tevens betaal je ook een hoop voor al dat goud natuurlijk.

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.